Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Designing for Thrivability/ Ontwerp tot floreren

23 mei 2023 @ 19:30 - 22:00

De urgente noodzaak voor duurzame keuzes is vrijwel in elk aspect van ons dagelijks leven terug te zien en algemeen geaccepteert. Ondanks dit schiet de impact daarvan tekort om het verval van ecosystemen een halt toe te roepen.
Veel menselijke verlangens en dromen worden bepaald door ‘’meer en beter’’ in een kapitalistische context. Acties om schade te beperken zijn merendeels reactief en binnen diezelfde context. Hierdoor zet de exploitatie van de aarde zich tot op heden voort.

De breed gedragen wens voor duurzaamheid vraagt om een andere benadering. Ideeën uit ‘natuurlijk systeem ontwerp’ geven veel aangrijpingspunten hiervoor. Hierin staat de aarde met zijn bewoners centraal in hun natuurlijke verhoudingen.
Michelle Holliday is een pionier die het ontwerp van natuurlijke levende systemen diepgaand heeft bestudeerd. Ze wijst dynamische sleutelprincipes in de natuur aan, die kansen bieden tot opbloeien. Het vermogen om op te bloeien, te floreren noemt zij ‘Thrivability’.

Alle levende systemen organiseren zichzelf om hun vermogen te optimaliseren te floreren en om meerwaarde te bieden aan het leven.

Gezien de wereldwijde crisis is een radicaal nieuw wereldbeeld gewenst, om de voedende, zorgende en krachten in onze omgeving en planeet te steunen en te ontwikkelen.
In deze tiende ‘Phenomenal Conversation’ zullen we gezamenlijk de principes van ‘Thrivability’: vermogen te floreren, onderzoeken, en onze verbeelding samenbrengen naar nieuwe vergezichten!

Over FENOMENALE GESPREKKEN
Het doel van Phenomenal Conversation is om interactie te stimuleren die het hart en de geest bevrijdt waardoor een openheid ontstaat waarin men vanuit nieuwe gezichtspunten actuele onderwerpen onderzoekt.

FORMAT: Elke dialoog begint met een half uurtje inleiding door de co-presentator die het onderwerp to-the-point en accuraat belicht. Vervolgens wordt men uitgenodigd om te participeren en te reflecteren door samen met specifieke vragen het onderzoek aan te gaan. De diepere wijsheid die zich in de groep bevindt kan naar boven komen door de manier waarop men luistert en reageert.

LOCATIE: Deze avond wordt gehouden in Almere Oosterwold, een vernieuwend experiment in organische en duurzame gebiedsontwikkeling met stadslandbouw als groene drager. Het Paradijsvogelbosje is een van de meest volgroeide en eco-diverse locaties in het gebied. De uitnodigende tuin leent zich behalve stadslandbouw ook voor een wandeling of goed gesprek. Inderdaad florerend! event!

Over de co-presentator – MICHELLE HOLLIDAY
Michelle Holliday is een adviseur, gespreksleider, auteur en onderzoeker. Haar werk richt zich op “thrivability” — het vermogen om te floreren, gebaseerd op visie op organisaties en gemeenschappen als dynamische levende systemen. Zij geeft workshops en faciliteert gesprekken evenementen in sectoren zoals toerisme, landbouw, onderwijs en menswetenschappen. Ze begeleid organisaties in veranderingsprocessen. Haar onderzoek en ervaring is samengebracht in het goed ontvangen boek: The Age of Thrivability: Vital Perspectives and Practices for a Better World. Ook in twee populaire TEDx presentaties en een honderdtal artikelen gerelateerd aan thrivability.

DAVE PENDLE is founder van Generative You en organiseert elke maand internationaal Phenomenal Conversations. Zijn leven wordt gekenmerkt door een constant onderzoek naar persoonlijke en collectieve ontwikkeling, hij heeft over de hele wereld gewoond en gewerkt. Meerdere spirituele curssusen en retraites gevolgten een Masters dissertation over leiderschap geschreven. Leiding gegeven aan internationale sprekers forum in Londen.
Daarnaast heeft hij voor non-profit sectoren gewerkt zowel als leidinggevende als sociaalmedewerker met kwetsbare kinderen en jongvolwassenen.. Sinds de zes jaar dat hij in Nederland woont legt hij zich totaal toe om spirituele diepgang en wijsheid te integreren met professionele kennis en werk. Deze inzet vormt de pijler van zijn ‘Generative You’ werkwijze gericht op leiderschap en zakelijke ontwikkeling.

Kosten: Donation Based

Gegevens

Datum:
23 mei 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Site:
https://www.eventbrite.com/e/626974717257

Organisator

Dave Pendle – Generative You
Telefoon
0682360096
E-mail
davependle@generativeyou.co
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tuinkamer Paradijsvogelbosje
Frederik van Eedenweg 12
Almere, 1349 CN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Bedankt voor je inschrijving!