Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Herinner ons

13 september @ 16:00 - 17:30

€15

Herinner ons is terug!
Hallo jij, mens, hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of het bleekgeelblaasjeskruid? Zomaar wat namen van de rode lijst. Dieren en planten die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar niet iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn?
Wat als we van uitstervende planten en dieren op eenzelfde manier afscheid nemen als van onze eigen dierbaren? Kan je verdriet voelen om dieren die je niet hebt gekend, maar wiens verdwijnen wel invloed heeft op ons voortbestaan? Want alles hangt met elkaar samen. Hoe doe je dat, rouwen om een plant waarvan je het bestaan niet wist? In Herinner Ons zoeken we dit uit, samen met jou. Nu we er nog zijn.
Herinner Ons is een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is.

Na Mens Boom Dier en Kaapdiegoedekoop maakt Gouden haas een nieuwe muzikale poëtische voorstelling over de klimaatcrisis. Via radicale verbeelding, vanuit oprechte betrokkenheid en met wrange humor.

Na afloop is er cake en ruimte voor ‘nazorg’. Je kunt er onder andere peinzen met pissebedden, biodiversiteitsjenga spelen of het condoleanceregister voor het duingentiaanblauwtje invullen.

Gegevens

Datum:
13 september
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
€15
Site:
https://kunstlinie.nl/programma/herinner-ons/

Organisator

Gouden Haas
E-mail
info@goudenhaas.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadsboerderij De Kemphaan
Kemphaanpad 14
Almere, Nederland
+ Google Maps

Bedankt voor je inschrijving!