Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Permacutuur bij Feeling Ohm

1 april @ 10:00 - 18:00

€108

Op tweede Paasdag ben je van harte welkom bij deze permacultuur cursus van één dag. De lente breekt door; tijd om je tuin (her) in te richten en/of weer opnieuw in verbinding te komen met de natuur en natuurwezens. Deze workshop is geschikt als je een tuin/stukje grond hebt maar ook als je het heerlijk vindt om samen buiten te werken en in contact met de natuur te zijn. Zelfs als je denkt dat je tuin al helemaal klaar is kun je nog veel van deze dag leren! Bovenal wordt je bijdrage heel erg gewaardeerd m.b.t het mooi maken van de tempeltuin van Feeling Ohm; nu nog een maagdelijk stukje grond en straks een oase voor vlinders bijen en fijne mensen zoals jij.

Wat leer je deze dag?
Je leert je praktisch verbinden met de vijf elementen die invloed hebben op je tuin en hoe je hier maximaal gebruik van maakt.

* VUUR
Gebruik warmte en zonnekracht zo optimaal mogelijk voor je plantengroei.

* AARDE
De bodem, de humus, de ziel van je tuin. Leer zelf met praktische spade-proef je bodem bepalen verbeteren.

* WATER
De regenval en droogte zo optimaal mogelijk inzetten door gebruik te maken van verschillende eetbare planten.

* LUCHT
Nuttig gebruik van de wind voor creatie van een paradijselijke plek.

* ETHER
Het vijfde element; wat is de bodem en de hemeluitstraling op je eigen tuin en hoe kan je je die verbeteren? Bij dit laatste komt de samenwerking met de natuur(wezens) tot uiting.

Verder leer je hoe je goed een heg of kleinfruit behoort te planten en hoe je makkelijk een stukje gereed maakt voor moestuin groenten.

Bijdrage voor hele dag inclusief warme vega(n) lunch:108 euro. Een minimaal aantal van 10 deelnemers is nodig zodat wij de benodigde planten en materialen aan kunnen schaffen en inkopen doen voor een goddelijke lunch!

Adres:
Feeling Ohm – Forest Temple
Emile Durkheimweg 143
1349 CE Oosterwold (Almere)

PROGRAMMA

9:45 aankomst
10:00 – begin ceremonie, sharing, lekker landen in je lijf met wat yoga/adem oefeningen
10:30 design tekening obv elementen maken van je eigen tuin, vorming van groepjes van 2.
11:00 Naar buiten en leren aanplanten en afstemmen op verschillende elementen en niches (kruiden, heg, kleinfruit, boomsingel, eetbare vaste plant, windkering, minigroentetuin)
13:00 lunch
14:00 naar buiten wisseling van niche plek en groepje
15:00 binnen of buiten (afhankelijk van het weer) afstemming bodem en hemeluitstraling van je eigen tuin & praktische tips ter verbetering van de uitstraling.
16:00 uur wisselen van niche plek en groepje
17:00 uur naar binnen en beantwoording van de laatste vragen vanuit een kring.
17:45 afronding

FACILITATORS:
Rascha Wisse is een inspirerende natuur docent die (echt!) alles weet van zon tot maan van kosmos tot bodem en alles daar tussenin. Zij voltooide de opleiding hbo tropische landbouw, de master of science ecologische landbouw in wageningen, voedselbos cursus bij monique wijn en taco blom, leerde regeneratieve landbouw, perma-cultuur en biologisch dynamische voedsel kweken middels fulltime inwonend medewerker bij verschillende boerderijen. Ze werkte tevens bij agrarisch advies bureau team ecosys en in de kruiden tuin van homeopathie fabriek VSM. Geeft sinds 10 jaar les aan volwassenen en kinderen. De kinderen beschrijven de lessen als volgt: ik vond het heel leuk ( terwijl hun witte gympen helemaal onder de modder zitten), volwassen zeggen: dit doet me denken aan mijn kindertijd.Reden: bij rascha houdt je je handen en kleding niet schoon, contact met de natuur kan heel letterlijk zijn.

Noëlle Sterk is massage therapeute, yogini, coach en vega/n chef en past de 5-elementen leer toe in alle facetten van haar werk. Zij is 1 oktober haar nieuwe praktijkruimte begonnen hier in Oosterwold en kijkt er naar uit om deze dag met jullie samen te werken in de tuin. Later in het voorjaar zal zij met nog een aantal workshops komen over medicinale kruiden, tincturen etc.

Voor persoonlijk advies en inhoudelijke vragen is het mogelijk vooraf telefonisch contact te hebben met Rascha zodat de workshop op jouw situatie kan worden afgestemd. Noëlle is beschikbaar voor alle praktische vragen over deze dag en andere workshops/activiteiten.

Rascha Wisse; raschawisse@gmail.com | 072-5071151
Noëlle Sterk; info@feelingohm.com | 06-57315471

https://feelingohm.com is een heerlijke plek voor massage & One on One day-retreats, geleid door Noëlle (zie ook www.noellesterk.com)

Gegevens

Datum:
1 april
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
€108
Site:
https://hipsy.nl/event/42777-permacultuur-bij-feeling-ohm-in-oosterwold-almere

Organisator

feelingohm
Telefoon
0657315471
E-mail
info@feelingohm.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Feeling Ohm – Forest Temple
Emile Durkheimweg 143
Almere, Nederland
+ Google Maps

Bedankt voor je inschrijving!