Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vrouwenkracht

1 juni @ 10:00 - 17:00

€295

‘Deze workshop is voor alle vrouwen die zichzelf de ruimte willen geven om dieper contact te maken met hun levensthema’s, levensenergie, baarmoeder, liefdesveld en sensualiteit.’

Uitdagingen van het vrouw-zijn

Wat brengt het gegeven dat je een vrouwenlichaam hebt soms toch veel mooie, krachtige, moeilijke en soms heftige thema’s met zich mee. De verschillende cycli waar je als vrouw, alleen al maandelijks, doorheen gaat. En daarnaast de fases van een eerste menstruatie, ontwakende seksualiteit, het aangaan van liefdesrelaties, het proces van zwangerschap, geboorte geven en moeder worden, de overgang. Al die fases kunnen je dichter bij je essentie brengen en laten ervaren waarom jij vrouw bent in dit leven. Ze kunnen je in contact brengen met de liefde voor je lichaam en alle plezier en vervulling die daarbij hoort. Maar hoe vaak gebeuren er ook dingen die een residu achterlaten. Nare ervaringen, je geen raad weten met je emoties of gevoelens, je alleen voelen. Als gevolg hiervan kunnen emoties en gevoelens zich vastzetten in je lichaam en fysieke klachten tot gevolg hebben. Of ze kunnen ertoe leiden dat je moeite hebt met relaties of het krijgen van kinderen. Of dat je het krijgen van een relaties of kinderen afhoudt, terwijl je ziel er eigenlijk wel naar verlangt.

Aandacht voor ons bekkengebied

Vaak is het bekken, de baarmoeder, eierstokken en vagina van vrouwen de fysieke plek waar veel aandacht naartoe zou mogen gaan, maar waar we het contact mee zijn kwijtgeraakt. Een dieperliggende oorzaak van de blokkades in de energie doorstroming in dit gebied kan te vinden zijn in de imprint van de conceptie, zwangerschap en geboorte. Bewustzijn krijgen op deze pre-natale periode kan veel inzichten geven en patronen zichtbaar maken. Wanneer bijvoorbeeld jouw conceptie niet liefdevol was, of je niet gewenst was, kan gevolgen hebben voor je geboorte, het je welkom voelen in je kindertijd, en op latere leeftijd meespelen in je ervaringen met seksualiteit, de conceptie en geboorte van je eigen kind en ga zo maar door.

“Het bekken, dat het gebied is van emotie, seksualiteit en intimiteit en van nature sterk verbonden met de aarde, is relatief leeg. Het is bedreigend om daar aanwezig te zijn, zowel vanwege de pijn die daar als herinnering ligt als ook vanwege de kracht die daar sluimert. Het is eng om die kracht toe te laten.”

Fragment uit “De verboden vrouw spreekt” – Pamela Kribbe

Het goede nieuws is dat alles wat er in je leven is gebeurd, ook deze hele vroege pre-natale ervaringen, een uitnodiging zijn tot persoonlijke groei. En dat alles herschreven kan worden als je je er bewust van wordt in contact met je lichaam in het hier en nu. Je lichaam, i.t.t. je hoofd, heeft de herinnering van deze ervaringen in haar cellen opgeslagen. Daar weer contact mee maken is de ingang tot deze herschrijving.

 Aandacht voor multidimensionaliteit

Ons lichaam en energetisch systeem draagt ook de herinnering in zich aan Lemurie, een tijd waar wij als vrouwen veel meer in contact waren met de aarde en de subtiele werelden. Naast Lemurie zijn er meer periodes zoals Egypte of Avalon waar de multidimensionele rol van de vrouw werd erkend en geëerd. In deze workshop wordt ook jouw multidimensionaliteit en herinnering aangeraakt en geactiveerd.

Hoe werken wij?

‘Vanuit een basis van veiligheid van vrouwen onder elkaar, willen wij je ten diepste uitnodigen om jouw onderliggende thema’s te voelen, er contact mee te maken, in te brengen en te helen. Wij creëren met elkaar een echte ‘Sisterhood’.’
Voor ons is deze manier van sharing sacred, krachtig en verbindend, met jezelf en met elkaar.

Zowel je meest donkere als je meest lichte stukken zijn welkom. Zo kan transformatie en heling plaats vinden en ervaar je de opening naar een vrijere expressie van wie jij als vrouw in essentie bent.
In de ruimte van het collectieve veld zul je jouw thema’s herkennen in de thema’s van andere vrouwen. In co-creatie vindt er op die manier een prachtige empowerment plaats.

Deze workshop wordt gegeven door Annick Burger en Joanne van Wijgerden

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€295
Site:
https://joannevanwijgerden.nl/workshop-vrouwenkracht/

Organisator

Joanne van Wijgerden
Telefoon
0649796459
E-mail
joanne@healingarts.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Open Ruimte
Jos. Bakerstraat 40
Almere, 1311 GA
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Bedankt voor je inschrijving!