Golfclub Almeerderhout – een sportieve buur

Van Aalst tot Zwikker en daartussen nog 1200 namen, de ledenlijst van Golfclub Almeerderhout. Er staan bekende en markante personen tussen zoals een cabaretier, voetballers, programmamakers, een discjockey, oud vicepremier, burgemeester en een lid van de Raad van State. Bekend of niet bekend, Golfclub Almeerderhout is beslist geen elitaire club met een ballotagecommissie en is er voor iedereen. Voor competitie en recreatiespelers. Het terrein waar alles plaats vindt grenst direct aan Oosterwold en ligt tussen de Hoge Vaart en de Kievitsweg.

Dit jaar bestaat Golfclub Almeerderhout precies 30 jaar. De club, vereniging, is niet-commercieel en is eigenaar van een 120 hectare groot terrein. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een schitterende parkbaan met veel waterpartijen en volgroeide bomen – een habitat voor vogels, reeën, eenden en enorme karpers. De baan staat alom bekend om zijn prachtige flora en fauna. Daar tussendoor bevinden zich drie 9-holes banen, een Par-3 baantje, een driving range en meerdere oefenfaciliteiten. De naamgeving van 27-holes staan in relatie tot de omgeving: Markermeer, IJmeer en Gooimeer. In 2006 werd een nieuw clubhuis naar een ontwerp van Willem Quispel door Annemarie Jorritsma geopend. Het oude brandde in 2000 af. Onderdeel van het clubhuis zijn een golfshop en Brasserie 19, een horecagelegenheid met een terras dat een weids uitzicht over de golfbaan geeft. Het restaurant is voor iedereen geopend, dus ook als je geen lid of golfer bent.

Leden hebben veel voordelen. In de wintermaanden wordt een bridgetoernooi georganiseerd. De meeste leden komen uit de regio, waarvan het merendeel uit het Gooi. Jaarlijks wordt een introductiedag georganiseerd met gratis lessen en golfclinics. Sinds 2014 wordt voor lidmaatschap geen entreegeld meer geheven, instappen is daardoor een stuk laagdrempeliger geworden. Tenslotte het spelletje zelf. Met een rondje van 18 holes, ongeveer 7 kilometer, ben je bijna vijf uur intensief bezig, met lopen, karretje duwen en trekken, balletje zoeken en swingen. Dat doe je weliswaar met elkaar, maar de enige tegenstander ben jezelf. Nimmer kan je een ander de schuld van slechte prestaties geven. Het doel: met zo weinig mogelijk slagen het balletje in de holes krijgen. Je kan er schatrijk mee worden, maar de meeste mensen doen het gewoonweg voor hun plezier en voor sociale contacten. Zo ook de leden van Golfclub Almeerderhout, een sportieve buur met een prachtig landschap.

bericht-161012-golfclub-almeerderhout2

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!