Interview met Hannah Verhoeff: de drijvende kracht achter Podium Oosterwold

Podium Oosterwold, dat zijn oorsprong vindt in de rijke diversiteit en de innovatieve geest van de wijk, is het initiatief van Hannah Verhoeff. Ik heb het genoegen om met Hannah samen te werken omdat ik de website van het festival bouwde en sprak haar over haar drijfveren, ervaringen en de magie van Podium Oosterwold.

Kun je jezelf kort introduceren? “Ik ben Hannah Verhoeff, interim manager in de ICT en 20 jaar ondernemer. Ik heb altijd nieuwe initiatieven opgezet, meestal commercieel, tot ik ontdekte dat ik mijn ervaring ook kon inzetten voor maatschappelijke initiatieven. Het verbinden van mensen door gezamenlijke interesses en het creëren van iets nieuws binnen gestelde kaders geeft me veel energie.”

Wat inspireerde je om Podium Oosterwold op te zetten? “De wereld van circulariteit, duurzaamheid, kunst en cultuur maakt me blij. Oosterwold biedt op dit gebied veel en ik merkte dat er behoefte was aan een plek waar deze thema’s samenkomen. Na het succes van een kofferbakmarkt evenement dat ik organiseerde, wilde ik iets groters opzetten. Zo ontstond het idee voor Podium Oosterwold.”

Hoe is het idee voor Podium Oosterwold verder uitgegroeid? “In 2023 besloot ik een creatief en cultureel festival te organiseren. Met de steun van enthousiaste vrijwilligers en professionals, en een subsidie van Cultuurfonds Almere, hebben we dit idee naar een hoger niveau getild. Inmiddels zetten meer dan 180 mensen zich in voor Podium Oosterwold 2024, met een gevarieerd programma op zes verschillende locaties in Oosterwold.”

Wat maakt Podium Oosterwold uniek? “Alle artiesten komen uit Oosterwold, wat het festival een echt lokaal karakter geeft. Het laat zien wat er leeft in deze bijzondere wijk en geeft een podium aan de verscheidenheid aan cultureel talent dat hier groeit en bloeit. Het is een feest voor iedereen: muziek- en kunstliefhebbers, kinderen, nieuwsgierige medelanders, en iedereen die de kracht van een duurzame en zelfvoorzienende buurt wil ervaren.”

Kun je een bijzonder moment delen dat je hebt meegemaakt tijdens de organisatie? “Een bijzonder moment was de enorme toestroom van aanmeldingen van artiesten en deelnemers. Het was duidelijk dat er veel enthousiasme en talent in de wijk is. Met name het zien ontstaan van het team – van bestuursleden tot vrijwilligers – die allemaal hun steentje bijdragen om dit evenement tot een succes te maken, is iets waar ik enorm trots op ben.”

Wat zijn je verwachtingen voor Podium Oosterwold 2024? “Ik hoop dat het festival niet alleen de diversiteit en creativiteit van Oosterwold laat zien, maar ook mensen van buiten de wijk inspireert en aantrekt. Het moet een ontmoetingsplek zijn waar mensen genieten van kunst, cultuur en elkaar, en waar nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.”

Kom je ook?

Podium Oosterwold is een schitterend voorbeeld van wat er kan ontstaan wanneer gepassioneerde mensen samenkomen om iets moois te creëren. Dankzij de visie en inzet van Hannah Verhoeff en de vele vrijwilligers belooft het festival een unieke ervaring te worden die de schoonheid en kracht van Oosterwold in de schijnwerpers zet. Ga naar de website voor meer informatie!

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!