Jos Abbo – pionier van het eerste uur

Architect Jos Abbo is één van de pioniers van Oosterwold. Hij staat aan de wieg van meerdere collectieve particuliere initiatieven zoals EcoParkhof, EcoMeerhof en Ecoboomgaard. In totaal 63 aantrekkelijke woningen op een oppervlakte van zo’n 16 hectare. Bungalows – ook deels met een bovenverdieping – met verschillende gevels. De initiatieven zijn succesvol, ze zitten allemaal vol.

We spreken Jos op de bouwplaats van EcoMeerhof. De zoveelste 20 meter lange heipaal wordt geslagen. “Ik woon zelf ook in Oosterwold, in EcoParkhof. Elke dag het gevoel van vakantie. Dat komt door de bossen, door de behoorlijke afstand tussen de woningen en de zeer ruimtelijke opzet van de gebiedsontwikkeling. Vijftig procent moet met stadslandbouw worden ingevuld. Zelf hebben we dit met fruitbomen, laag fruit en wijnranken gedaan. Eigenlijk veel spannender dan een gebruikelijke siertuin. Ook lekkerder overigens”, aldus Jos Abbo.

Onlangs is de start gemaakt met EcoVeldlaan. Niet aan de Tureluurweg maar aan de Kievitsweg. Een collectief initiatief met 36 landbouwkavels tussen de 1.450 en 3.000 m2 en met bungalows vanaf 130 m2 woonoppervlak. Jos: “We willen het succes van de eerste eco-initiatieven voortzetten omdat er veel belangstelling bestaat. In EcoVeldlaan komt per kavel aan tenminste één zijde een doorwaadbare zone. Dit vooral om vanuit het eigen gebruik de groene zone om het park te bereiken, ook met de fiets.  De bungalows zijn energieneutraal, dus leveren evenveel energie als dat ze gebruiken. We sorteren voor op het jaar 2020. Alle nieuwbouw moet dan energieneutraal zijn. We leggen achttien zonnepanelen op het dak in combinatie met een warmtepomp en vloerverwarming. Meer panelen zijn mogelijk. We bieden diverse gevelkeuzes en bij elke woning komt een aparte berging. Een eigentijdse luifel is een optie. De plattegronden van de woningen zijn vrij indeelbaar. Een aantal kavels met woning zijn nog te koop”. Binnen het plan bevindt zich bij de entree een vijver en de woningen grenzen aan een groene laan met bomen. De prijzen zijn vanaf € 348.000,-. Informatie: www.ecoveldlaan.nl

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!