Kippen in Oosterwold

Weet wat je eet is in Oosterwold heel gewoon. Het giftige insecticide fipronil bevestigt weer eens hoe er met voedselveiligheid kan worden gesjoemeld. Door zelf groenten en fruit te telen weet je precies waar je aan toe bent. Dit geldt ook voor zuivere eieren. Voor de invulling van stadslandbouw in Oosterwold lopen voor een uitsmijtertje of een gekookt eitje al meerdere kippen rond. Zomaar een greep.

Familie Potthoff

Ze zijn het baasje van drie kooikerhondjes en in Ouderkerk hebben ze een aantal legkippen opgehaald. Deze dames van het ras Leghorn hebben hun uiterste best gedaan zoveel als mogelijk eieren te produceren, hebben hun taak volbracht en zouden anders in de soep belanden. Aan de Auguste Comteweg hebben ze nog een leuke oude dag met in totaal een moyenne van ongeveer twee tot drie eieren per dag.

Familie Van der Laan

De familie Van der Laan woont op Ecoparkhof en zijn de gelukkige baasjes van een aantal happy kippen. Een Barnevelder, Bielfelder en Amrock. Allemaal ongeveer even groot zodat pikorde wordt voorkomen. Ze hebben ook nog voor lekkere kleine eitjes een aantal kwartels in een ren lopen, bovendien om de ren een aantal tamme eenden die de boel goed in de gaten houden (en ook eieren leggen).

Families Witsenburg en Fröger

Als naaste buren aan de Auguste Comteweg houden zij samen kippen en schaften daarvoor een kunststoffen Eglu Cube aan. Een comfortabele kippenvilla, dubbelwandig geïsoleerd, nauwelijks onderhoud vragen, verplaatsbaar en verboden voor vossen. Een vernuftig kippenhok en ook wel passend bij Oosterwold. De eieren van een aantal Barnevelders worden straks eerlijk naar gezinsgrootte verdeeld. Bij vakanties is het samen houden van kippen best handig en het schept een band. Informatie over Eglu: www.omlet.nl

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!