Naaktslakken? Oosterwolders geven tips

In de nieuwsbrief van vorige week vroeg ik om tips voor de naaktslakken-plaag. Wat een geweldige respons heb ik gekregen! Het lijkt erop dat deze slijmerige bezoekers veel meer aandacht trekken dan ik had verwacht. Hier zijn enkele van jullie reacties en tips om met de slakken om te gaan.

Spirituele Betekenis van de Naaktslak

Folkert deelde een fascinerend artikel over de spirituele betekenis van naaktslakken. Volgens het artikel symboliseren naaktslakken kwetsbaarheid en openheid, maar ook veerkracht en aanpassingsvermogen. Hun aanwezigheid kan ons herinneren aan innerlijke kracht en het vermogen om ondanks obstakels vooruit te komen. Dank je Folkert!

Praktische Tips van Suus

Suus suggereerde een humane manier om van de naaktslakken af te komen: verzamel ze en plaats ze in de vriezer. Dit zorgt voor een snelle en pijnloze dood, waarna je ze op de composthoop kunt gooien.

Artikel over Permacultuur door Renee

Renee stuurde een artikel waarin tuinierder Vera Greutink haar aanpak tegen slakkenplaag uitlegt. Haar permacultuur-methoden omvatten het creëren van een ecologisch duurzaam tuin, gebruik van natuurlijke vijanden zoals vogels en egels, en mulchen met verschillende materialen. Vera’s polycultuur-principe, waarbij verschillende planten door elkaar groeien, helpt ook bij het voorkomen van plagen.

Tips van Noelle

Noelle gaf een aantal praktische adviezen:

  • Gebruik emmertjes met bier waar de slakken in verdrinken.
  • Raap slakken en zet ze bij de composthoop met vers groen.
  • Schoffel regelmatig om kale vlakken te creëren waar slakken minder graag overheen gaan.
  • Leg tijdelijk bramentakken bij jonge groenten.
  • Houd in juni een slakkenwacht en pluk ze na iedere regenbui om ze in het bos te zetten.

Heb jij nog meer tips of ervaringen? Deel ze gerust! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en wie weet helpen we elkaar zo van deze kleine plaag af te komen.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!