Ondernemer stelt zich voor: Jill de Vries – De Ambachtelijke Korf

Wat is je onderneming?
Ik ben Jill de Vries, trotse eigenaar van atelier en cadeauwinkel De Ambachtelijke Korf. Het atelier bestaat dit jaar (2023) 20 jaar, maar is sinds 2018 gevestigd in Almere Oosterwold. In het atelier worden regelmatig verschillende creatieve workshops en cursussen aangeboden. We werken vooral met keramiek, maar ook met de planten uit onze tuin waar we mee eco-printen of verf van maken. In de winkel vind je o.a. onze eigen handgemaakte producten van keramiek, tisane, handgeschept papier en kunstschilder materialen.

Hoe is het om in Oosterwold te ondernemen?
Heel erg bijzonder. Het is een inspirerende omgeving zo met al dat groen om ons heen. Ik had daarnaast nooit gedacht dat we hier zoveel aanloop zouden krijgen, we zitten toch een beetje in een buiten gebied van Almere. Maar mensen komen echt vanuit het hele land om bij ons een workshop te volgen. Ze kijken altijd hun ogen uit op de weg hiernaartoe en zijn erg nieuwsgierig naar Oosterwold.

Wat maakt jouw onderneming uniek?
Ik denk vooral ons workshop aanbod en de lokatie. Sinds wij in Oosterwold wonen hebben we een verftuin waar we onze eigen verfplanten verbouwen. Met deze verfplanten verven we niet alleen stof of wol, maar maken we ook eco-prints en inkt van de kleurstof. Vervolgens extraheren we de kleurstoffen uit zo’n verfbad en maken we hier een lakpigment van. Met lakpigmenten kun je vervolgens verschillende soorten verf maken zoals olie of aquarelverf, maar ook waskrijt (met de was van onze bijen) en pastelkrijt. Van de planten resten maken we handgeschept papier. Op deze manier wordt alles van een verfplant gebruikt en opgemaakt. Een ambacht die je bijna nergens meer terug ziet. Ik heb hier tijdens de corona periode een prachtig boek over geschreven.

Bij welke andere ondernemers in Oosterwold ben je zelf naar grote tevredenheid klant en waarom?
Oef, waar niet! We komen erg vaak bij Four Little Dreams om onze pakketjes heen te brengen, we maken gebruik van bakkerij de Tureluur en natuurlijk het Bomen en Planten centrum van Elias! Verder zijn er ontzettend veel lieve mensen waar ik graag even mee bijklets en door wordt geïnspireerd, zoals Puck Kamp. Puck maakt echt schitterende aquarellen en geeft hier ook les in. Of lieverds Marjan Born van Reborn, Marzièh Reyhani van het Klankatelier en Zilla van Dijk van Rituals to Root (heerlijke ruimte). Ook heb je nog Oosterwol, georganiseerd door Cora van Pelt. Ook een super initiatief waar ik zeker nog eens wil leren spinnen! Maar hier in Oosterwold verveel je je niet snel, dus leren spinnen mag ik pas als ik oud en bejaard ben van mezelf. Verder zijn er nog veel meer leuke intuïtieve die ik vast vergeet te noemen, zoals theehuis Uniek Leven, Klein Knorrestein of Polderplom. Ik zou zeggen ga lekker op onderzoek uit in het mooie Oosterwold!

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!