Oosterwold ontkiemt – ontmoetingsplein stadslandbouw

Zaterdag 23 juni vindt van 14:00 tot 18:00 uur voor het eerst het evenement Oosterwold Ontkiemt plaats. Op het erf van Boerderij Vliervelden aan de Goudplevierweg. Een inspirerend en groeizaam gebeuren over boeren in Oosterwold. Over zelf zaaien, kweken, telen, eten en het afzetten van voedsel. Want Oosterwold bloeit en groeit met minimaal 50% stadslandbouw. Daardoor blijft het gebied open en ruim en neemt de eetbaarheid ervan toe.

Het stadslandbouwplein biedt demonstraties, workshops en tal van voorbeelden uit de praktijk. Over het aanleggen van een moestuin, hoe je fruitbomen plant of een wijngaard start. Hoe je paddenstoelen kweekt, compost maakt, bemest, bijen, kippen of kleinvee houdt. En hoe je je eigen producten produceert. Zoals cider of wijn, bier, jam, honing, vlierbessensap en nog veel meer. En wat is bijvoorbeeld een voedselbos of de betekenis van permacultuur. Tijdens het evenement komt het allemaal voor het voetlicht. In kramen, workshops, demonstraties en een gezamenlijke sessie om 16:00 uur. Naast tal van activiteiten ook alle gelegenheid voor drinken en proeven – soms tegen geringe betaling.

Al bijna 500 aanmeldingen!

Al bijna 500 deelnemers hebben hun gratis ticket gereserveerd. Wil je er ook bij zijn? Bestel hier jouw ticket!  De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma wordt met de dag definitiever. Pluk hét moment en wees erbij.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!