Column: Plekken van betekenis

Zilla van Dijk woont met haar lief in het houten woonwerkhuis Windekind aan een bosstrook in onze mooie wijk Oosterwold. Als stervens- en ritueelbegeleider beweegt zij zich door de gebieden van bewust leven, afscheid, sterven en rouw. Hier neemt ze je mee in wat het leven ons onvermijdelijk geeft.

Wat is jouw leven? Waar kom je eigenlijk echt vandaan en waar ga je werkelijk naar toe? Wat heb je verloren, waar zit je verdriet, wat heeft het veranderd, wat heeft het je gebracht? Allemaal vragen die ertoe doen, waarover bezint kan worden. Ook en misschien wel juist in Oosterwold waar veel aandacht gaat naar bouwen en verbouwen.

Wij mensen zijn de enige dieren die ons kunnen bezinnen en we hebben het nodig om ons leven betekenis te geven. Graag neem ik je mee naar een speciale plek waar de onontkoombaarheid van de wendingen in het leven, troost en rust biedt. Ik verlangde namelijk zelf naar zo een stek.

Er zijn velen plekken waar je rust en troost kunt ervaren en jij hebt er wellicht ook zelf één. Of het nu de schouw is in huis waar de urn staat van een overleden dierbare, een hoekje in de tuin die je als herinnerplek inrichtte, die bank in het bos met een zachte doorkijk of een speciale boom die jouw aandacht trok en waar je steeds weer terug gaat de seizoenen meebelevend. Speciale plekken moeten er zijn.

een plek
waar riet ruist, water helder stroomt, kikkers springen en reigers snoepen
waar zonnen oranje in brand staan als het ijzig wintert
waar water en zon elkaar ontmoeten tot een kleurvolle regenboog
waar de libel bij een blauwe hemel geruisloos rakelings langs je scheert
waar stof in goudgruis verandert

een plek
waar de dood er mag zijn en daarom het leven des te meer
waar wonden worden gezien, gelikt, geheeld
waar je in liefde mag loslaten
waar je voelt dat het goed is zoals het is

troostplek vol liefde
krachtplek met pracht
groeiplek die bloeit

Zo een plek van betekenis zochten, voelden en creëerden wij hier in Oosterwold. Een plek zo open, mooi en fijn dat het vraagt om gedeeld te worden. Een plek om je te bezinnen te zijn met wat er is voor jou. Elke maand tref je op onze vrij toegankelijke bezinningsplek aan het Stiltepad nieuwe inspiratie om je dieper te bezinnen. Je bent hier welkom met alles wat je meebrengt.
Troosttuin, Frederik van Eedenweg 38.

De bezinningsplek voelt rijp genoeg om officieel te worden geopend. Dit doen wij op 3 juni tijdens het 5-jarig bestaan van de stichting.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!