Over Oosterwold.info

In 2016 is Oosterwold.info door één van de eerste Oosterwolders, Daan Fröger, opgezet als blog over alles wat er speelde in Oosterwold. Tot eind 2019 is dit blog actief geweest. Nu, 4 jaar later, is Oosterwold.info dé plek waar je evenementen en ondernemers in Oosterwold kunt vinden. Maar ook zijn alle blogberichten van 2016 tot 2019 nog gewoon terug te lezen op de site.

Missie

Oosterwold.info wil informatie over culturele, creatieve, educatieve, sociale en commerciële activiteiten in de wijk Almere Oosterwold toegankelijk maken voor alle Oosterwolders. ‘Mensen maken de stad’ is de slogan van Oosterwold, een project dat de klassieke stedenbouwkundige planologie helemaal heeft losgelaten. Het resultaat is een gebied waarin niet overheid over projectontwikkelaars maar de bewoners zelf hun woonomgeving vormgeven. Dit betekende zeker in de beginjaren een massale toestroom van zelfbouwers die hun eigen huis op hun eigen stuk grond gingen bouwen. Inmiddels is een groot deel van de eerste fase bebouwd en is er steeds meer ruimte voor ondernemerschap in de breedste zin van het woord. Muziekfestivals, workshops maar ook detailhandel en allerlei diensten die worden aangeboden. Op Oosterwold.info vind je ze allemaal, opgedeeld in evenementen en ondernemers.

Visie

Op de langere termijn wil Oosterwold.info een positieve bijdrage leveren aan de verbindingen in de wijk en de uitstraling buiten de wijk. Oosterwold is een unieke plek met een unieke samenstelling van inwoners die allemaal op hun eigen manier hun eigen wijk kleuren. Oosterwold.info laat al deze kleuren zien en draagt daarmee bij aan de onderlinge banden maar ook aan het imago van Almere in het algemeen en Oosterwold in het bijzonder.

Mensen maken de stad, mensen maken Oosterwold.info

Oosterwold.info in z’n huidige vorm is in het voorjaar van 2023 door Eric Kooijman gecreëerd. Eric is freelance webdesigner en ziet dit project als zijn geschenk aan de mooie en maffe wijk Oosterwold. Samen met iedereen die informatie over evenementen en ondernemingen aanlevert zorgt Eric ervoor dat Oosterwold.info een plek is die je blijft bezoeken.

Veelgestelde vragen:

Via dit formulier kun je je onderneming gratis laten vermelden op Oosterwold.info. 

Via dit formulier kun je evenement, workshop, training, bijeenkomst etc aanmelden. 

Oosterwold.info is het platform voor bewoners van Oosterwold. Officiële informatie van Team Oosterwold vind je via www.maakoosterwold.nl.

Oosterwold.info is in april 2023 door Eric Kooijman Webdesign gebouwd als geschenk aan Oosterwold. Oosterwoldse ondernemers mogen gratis hun naam en contactgegevens vermelden. Ook mag elke Oosterwoldse ondernemer eenmalig een voorstel-blog aanleveren. 
Evenementen worden nu ook gratis geplaatst. 

In de loop van 2023 zal bekeken worden aan de hand van behoeften van ondernemers of er tegen betaling extra mogelijkheden ontwikkeld kunnen worden zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een logo, foto’s of stukken tekst. 

Ondernemers van buiten Oosterwold kunnen alleen tegen betaling een vermelding op Oosterwold.info krijgen. Tarieven hiervoor zijn tijdens de lancering nog niet bekend. 

 

Ondernemers van buiten Oosterwold kunnen alleen tegen betaling een vermelding op Oosterwold.info krijgen. Tarieven hiervoor zijn tijdens de lancering nog niet bekend. Neem hiervoor contact op via post@oosterwold.info of het contactformulier onderaan deze pagina.

 

Omdat het gebied Oosterwold zo’n eigen karakter heeft richt Oosterwold.info zich puur op ondernemers die hier gevestigd zijn. De gedachte hierachter is dat de opzet van Oosterwold van haar bewoners het uiterste vraagt als het gaat om zaken zelf te regelen. Oosterwold.info vindt dat het daarom graag een bijdrage levert aan het verbinden van al deze ondernemers. 

Contact:

Bedankt voor je inschrijving!