Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Plekberaad voor de toekomst van Oosterwold

9 september 2023 @ 10:00 - 12:30

Gratis

Bewoners van Oosterwold opgelet! 

Neem deel aan het plekberaad voor de toekomst van Oosterwold    

Voorafgaand aan de Nationale Ministerraad van het Ministerie van de Toekomst op 9 september in de Groene Kathedraal in Almere brengt The Turn Club in samenwerking met het Ministerie van de Toekomst inwoners, betrokkenen en bestuurders samen rondom de vraag: Hoe zou de mooist denkbare toekomst van Oosterwold eruit kunnen zien?

Met 30 bewoners van Oosterwold organiseert The Turn Club/ Merlijn Twaalfhoven op 9 september vanaf 10.00 uur een plekberaad waarmee in vier stappen wordt gewerkt naar een concreet voorstel voor burgers en het gemeentebestuur. Hiermee maken we ruimte voor de lange termijn en de toekomstige generaties van Oosterwold.

Over het plekberaad

Plekberaden zijn een nieuwe democratische vorm ontwikkeld door het Ministerie van de Toekomst waarbij door het hele land burgers bij elkaar komen om via verbeelding en gesprek ruimte te maken voor lange termijnvisies voor een plek. Zo ontstaan collectieve maak- en experimenteerplekken voor wensbeelden en verhalen die ons denken en handelen verder brengen dan de adem van de volgende dag. De uitkomsten van een plekberaad worden vervolgens gedeeld met het waterschap-, gemeente- of provinciebestuur.

We zoeken deelnemers die de verschillende bewoners en betrokkenen van deze plek vertegenwoordigen. Daarom willen we je vragen om de uitnodiging door te sturen aan tenminste één persoon die normaal nooit aan zoiets mee zou doen. Iemand van buiten jouw kring of cultuur, een buur, collega of bewoner die deze uitnodiging waarschijnlijk niet heeft gezien. Spreek hem of haar even persoonlijk aan. Mooi en belangrijk om zo een diverse groep bijeen te kunnen brengen!

Info & aanmelden

Zaterdag 9 september – 10.00 – 12.30 uur

Locatie: Groene Kathedraal Almere, Kathedralenpad Almere

Aanmelden via deze link

Meer info over het Ministerie van de Toekomst vind je hier

Meer over de Nationale Ministerraad in de Groene Kathedraal vind je hier

Gegevens

Datum:
9 september 2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://twaalfhoven.typeform.com/oosterwold?typeform-source=turnclub.net

Organisator

Ministerie van de Toekomst
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Groene Kathedraal
Kathedralenpad
Almere, Nederland
+ Google Maps

Bedankt voor je inschrijving!