Juup Dales – de man & zijn drone

Dit jaar verscheen de bestseller ‘De Man & Het Hout’ van Lars Mything, een boek voor mannen over kappen, hakken, kluiven, stapelen en een fikkie maken. In eenzelfde opzet zou een boek over vliegende camera’s geen gek idee zijn. Over drones of quadcopters, hoe je ze maar wilt noemen. De verkoop schijnt gigantisch te zijn, een speeltje voor velen. Ook in Oosterwold zoeven drones boven het gebied, waaronder die van toekomstig bewoner Juup Dales. Hij is de gelukkige bezitter van een Typhoon-H, de H staat voor Hexacopter met zes propellers. In de drone is een 360 graden draaibare camera ingebouwd die met 4K haarscherpe en prachtige beelden aflevert. De topsnelheid bedraagt zestig kilometer per uur en het landingsgestel is optrekbaar. Het professionele apparaat noemt hij Gregor Samsa, naar de gelijknamige hoofdpersoon uit Franz Kafka’s ‘Die Verwandlung’. Meerdere filmpjes van Juup zijn op YouTube te vinden. Oosterwold.info gaat u hiervan op de hoogte houden.

Juup’s leven

Tegen de zomer gaat Juup met zijn vrouw Linda aan de Auguste Comteweg wonen, in een Loodswoning van 107 m2 van het Moestuinproject. Deels laat hij de woning door derden afbouwen, maar zelf neemt ook de hamer, zaag en kwast ter hand. Even duiken in zijn verleden. Hij werd in 1952 in Amstelveen geboren en woonde door het werk van zijn vader bij de KLM in allerlei landen. Bezocht zodoende verschillende scholen en werd geconfronteerd met meerdere talen en disciplines. Na de hippietijd in de zestiger jaren de middelbare school afgemaakt en meerdere banen en bedrijven gehad, waaronder een Drive-in Discoshow en zetbaas van een benzinestation. Zijn eerste vaste baan was steward bij de KLM en daarna opgeklommen tot beoordelaar en coach. Tenslotte gebruik gemaakt van de VUT en als huisman de kinderen opgevoed. Linda kon vervolgens carrière maken. Zijn hobby’s: tot voor kort motorrijden, nog altijd gitaar spelen, catamaranzeilen en nog veel meer. Van zichzelf zegt Juup ‘ik ben niet makkelijk kwaad te krijgen, maar ik hecht wel veel waarde aan eerlijkheid en recht door zee. Eigenlijk ben ik non-conformist, optimist en zondagskind met een Wijde Blik tegelijk’. De Wijde Blik, zo gaat straks ook de Loodswoning van Juup en Linda heten.

Waarom Oosterwold?

Juup en Linda woonden achtereenvolgens in de Bijlmer, op een woonboot en in de Pijp. De splinternieuwe stad Almere wilden ze niet missen, achttien jaar lang bewoonden ze een fijn huis in Almere-Hout. Beide zijn nu met pensioen en ze willen zoveel als mogelijk energieneutraal gaan leven en weer een nieuwe uitdaging aangaan. Oosterwold biedt daarvoor alle mogelijkheden. Juup ziet uit naar zelf afbouwen en lekker klussen. Ook een hobby van hem. Daarnaast zal hij met zijn drone regelmatig Oosterwold vanuit de lucht volgen. Als oud-KLM’er hoeft hij niet meer mee de lucht in, nu bedient hij alles vanaf de grond.

Ga voor ‘Auguste Comteweg in de Herfst 2016’ naar https://youtu.be/DnxoMkAr7PE
en voor ‘De Groene Kathedraal vanaf boven’, naar https://youtu.be/AktcoUTzToc.

bericht-161118-luchtfoto

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!