De Groene Kathedraal decor voor voorstelling

Gouden Haas speelt Herinner Ons

Een oefening in afscheid nemen

Hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of de klappersprinkhaan? Dieren en planten die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn?

Drie acteurs en een regisseur willen deze verdwijnende soorten eer aan doen en proberen een afscheidsceremonie voor hen te organiseren. Maar ondertussen worstelen ze vooral met de vraag of ze er iets bij voelen en wat dan? Kan je eigenlijk wel verdriet voelen om dieren en planten die je niet hebt gekend? En hoe is dat voor jou? In een muzikale samenkomst in de openlucht – een rouwdienst voor het Duingentiaanblauwtje – zoeken ze dit uit. Samen met jou en een stel pissebedden.

De voorstelling staat stil bij biodiversiteitsverlies: het uitsterven van allerlei planten en diersoorten door de klimaatveranderingen. Geen vrolijk onderwerp, maar door de creativiteit en (soms wrange) humor van de makers is het absoluut geen klaagzang. Herinner Ons gaat ook over het wonder van het leven, de veerkracht van de natuur en alles wat er nog wél is.

“Ecologische wetenswaardigheden worden afgewisseld met energiek spel en felle woordenwisselingen. De boodschap is alarmerend, de manier waarop die wordt gebracht is speels, betrokken, erudiet en zonder prekerigheid. En er is cake na.”

★ ★ ★ ★

De Volkskrant

Benieuwd? Na een mooie reeks op Karavaan Festival en Oerol speelt Herinner ons nu in De Groene Kathedraal op vrijdag 23 juni 20.00, zaterdag 24 juni 16.00 & 20.00 en zondag 25 juni 11.30 & 16.00 uur.

Scoor hier jouw tickets

 

Bij de voorstelling maakte Gouden Haas een nieuwe podcast: Expeditie Overleven.

Podcastmaker Femke Bosma ziet de groep die zich druk maakt om de effecten van klimaatverandering steeds groter worden. Toch merkt ze zelf dat ze hier maar weinig bij voelt. In haar zoektocht naar waarom dit is, spreekt ze allerlei mensen die zich met dit thema bezighouden: van dierentellers tot klokkenluiders. De podcast is nu te beluisteren op je favoriete podcastkanaal.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!