Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag RYT opleidingen

19 mei @ 09:00 - 12:00

Gratis

Programma Open Dag:
Vanaf 9 uur inloop voor vragen, kennismaking, sfeer proeven.
Vanaf 10 uur proefles.
Aansluitend nog de ruimte voor meer vragen en antwoorden.

Yogaopleiding of bijscholing? Waarom zou je?

Basisopleidingen zijn geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in yoga. Je hoeft niet persé yogadocent te willen worden om voor een dergelijke opleiding te kiezen. Een basisopleiding yoga brengt je dieper in contact met jezelf en opent nieuwe perspectieven. Hij geeft je de tools om jouw balans te vinden, te houden en indien nodig snel weer te herstellen.
Daarnaast ontvang je natuurlijk na succesvolle afronding van de opleiding een certificaat dat je het recht geeft om je als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur; de opleiding kun je ook als 200 uur bijscholing laten registreren!) bij Yoga Alliance te laten registreren. Hiermee mag je formeel ook internationaal yogalessen Level 1 geven. Je weet maar nooit hoe dat van pas kan komen. laughing

Mijn eerste yogaopleiding volgde ik omdat ik gewoon hele weekenden met yoga bezig wilde zijn en aan mijn eigen yogaontwikkeling wilde werken. En dat lukte. Door de structuur van een opleiding had ik les van dezelfde mensen met een duidelijke visie wat mij elk opleidingsweekend een stukje verder verdieping bracht. Ik leerde de verschillen tussen de vormen kennen, kon de vaak gehoorde termen beter plaatsen. Dat was fijn voor mijn eigen practice.

Even later kwam er een moeilijke tijd voor me. Ik wist dat ik van baan wilde veranderen, maar nog niet precies hoe en wanneer. Tegelijkertijd werd ik gevraagd om yinyoga lessen te geven terwijl ik er maar weinig van wist. Daarom ging ik twee weken lang een intensieve yinopleiding in Duitsland volgen. Aldaar kreeg ik zoveel meer dan de nodige kennis. Mijn yogapad ontvouwde zich en plotseling leken de antwoorden op de moeilijke vragen zoveel makkelijker. Ik reed naar huis en zei mijn baan op. Wat een bevrijding.

Sinds deze bevrijding wilde ik dit voor anderen toegankelijk maken en heb ik opleidingen gevolgd om zelf ook opleidingen te mogen geven. Dat doe ik met veel plezier nu alweer voor het achtste jaar. Jaarlijks volg ik meerdere bijscholingen om mijn kennis te verdiepen, geïnspireerd te blijven en nog steeds om de moeilijkere vraagstukken makkelijker te maken.

Zit je met een moeilijke (levens-)vraag? Mijn tip: volg een yogaopleiding. 😉

Waarom een gecertificeerde opleiding?

Is een gecertificeerde opleiding/bijscholing perse beter? Dat weet ik niet. Ik heb inmiddels heel wat scholingen gevolgd en heb alle variaties gezien: Niet-gecertificeerde opleidingen die heel goed waren , maar ook gecertificeerde opleidingen waarin de standaarden voor de certificering alleen op papier gehaald werden. Mijn advies hier is: bezoek een open dag, volg een proefles en luister naar je gevoel. Weet je helemaal niet waar te beginnen met zoeken? Kies dan een gecertificeerde aanbieder uit een erkend register. Daar is de kans groter dat je sneller iets passends vindt.

Wat bieden wij?

Naast een gedegen kennis van yoga, somatic movement, functionele anatomie, Traditioneel Chinese Geneeskunde, Westerse en Oosterse filosofie, pedagogiek en didaktiek bieden wij vooral een persoonlijke opleiding in kleine groepen van 3 tot 9 mensen. Dat maakt persoonlijke aandacht en individuele aanpassing mogelijk. De opleidingen en bijscholingen zijn geregistreerd bij Yoga Alliance. Dat betekent dat het certificaat niet alleen in Nederland maar ook internationaal erkend is en je na de opleiding in binnen- en buitenland les mag geven.

Voor vragen kom naar de Open Dag. Natuurlijk kun je ook mailen (yoga@yogacentrumoosterwold.nl) of appen (06 1428 7243).

Gegevens

Datum:
19 mei
Tijd:
09:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.meirink.nl/opleidingen/

Organisator

Yoga Centrum Oosterwold
Telefoon
06 1428 7243.
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Yoga Centrum Oosterwold
Ban Zhaoweg 10
Almere, Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06 1428 7243.
Bekijk de site van Locatie

Bedankt voor je inschrijving!