Ondernemer stelt zich voor: Giel – Tuinontwerper en zeiser

Wat is je onderneming:
Ik ben tuinontwerper (www.kristalgroen.nl), maar op dit moment ben ik in Oosterwold vooral bekend als zeiser (www.riet-en-ruigtekapper.nl).  Ik wil met mijn ondernemingen geld verdienen én bijdragen aan een gezonde aarde.
Het tuinontwerpen heb ik opgepakt omdat ik zie dat veel bewoners wel iets meer willen met hun tuin dan een grasmat en fruitbomen, maar het lastig vinden dit te vertalen naar iets concreets. Die mensen wil ik helpen. Bijvoorbeeld met het begeleiden van ontwerpsessies of het maken van een tuinontwerp.
Ik heb vijftien jaar ervaring in het ontwerpen van digitale producten, met een sterke focus op gebruikerservaring en gebruiksvriendelijkheid. Ik heb gemerkt dat die denkwijze en vaardigheden ook heel handig zijn in het ontwerpen van tuinen. Daarnaast heb ik een intensieve jaartraining in permacultuur afgerond. Ik weet nog niet alles van tuinontwerp, maar in Oosterwold zijn goede senior ontwerpers die ik kan vragen mee te denken. Ik wil met mijn tuinontwerp bereiken dat mensen zich thuis voelen in de tuin én dat de tuinen meer natuur-inclusief worden.
 
Hoe is het om in Oosterwold te ondernemen?
Echt heel leuk! Ik heb bijna al mijn klanten in Oosterwold. Ik voel me als een vis in het water en het werk dat ik doe wordt gewaardeerd. Het voelt  als een dorpje waar een grote groep mensen elkaar kent en elkaar wil steunen.
 
Wat maakt jouw onderneming uniek?
Het koppelen van ondernemerschap aan het behouden van een leefbare planeet is gelukkig niet uniek, maar de vorm waarin ik dat doe wel. Het tuinontwerp werk waarin ik tools uit mijn oude vakgebied inzet om tuinontwerpen te maken is uniek. Daarnaast ken ik tot nu toe ook geen enkele zeiser in Nederland die er echt zijn werk van heeft gemaakt.
 
Bij welke andere ondernemers in Oosterwold ben je zelf klant?
Ik probeer zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te kopen. Ik koop brood bij Bakkerij de Tureluur en drink een kopje koffie bij de Theehuis Uniek Leven of de Odin. Planten haal ik bij de Stadsbomerij en Tuinderij de Arend. Ik ga naar de kapper bij Esther. Voor cadeautjes gaan we naar Kirstenbosch, Oosterwol,  of biologische droogbloemen bij Schik in Bloemen. Mijn vriendin Joanne is heel blij met haar oorbellen van Zebranas. En als je eens echt bijzonder uit eten wilt, dan vind ik atelier Feddan echt een aanrader. En ik vind het heel leuk dat het Polderhuuske zoveel organiseert met haar enthousiasme.
Voor mijn zeiswerk is een goede gezondheid natuurlijk heel belangrijk. Echt een aanrader is de nierwarmer van Wolletje Wolletje. Onmisbaar als je bezweet bent en er staat een koude wind. Ik blijf ook in de winter fit bij de sportlessen van overbuurvrouw Bianca (LekkerEnFit). En mocht ik toch een klein blessuretje oplopen kan ik terecht bij Forrest Fysio, Chiropractie-Oosterwold of Stroom.
Tenslotte ben ik ook lid van het Oosterwoldse broodfonds. En dan heb ik er veel niet genoemd in dit lijstje, waar Joanne en ik ook komen en die we een warm hart toedragen.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!