Oosterwold Experience – nieuw leven

In Oosterwold kan je welstandsvrij je lang gekoesterde huis bouwen maar koop je vooral een nieuw leven. Een volkomen ander leven dan bij wonen in een reguliere binnenstedelijke woonwijk met een achtertuin(tje). Oosterwold levert een totaal andere leefervaring. Landelijk buiten wonen op een grote lap grond met een vrijstaand huis en veel groen. Landleven zoals boeren dat al eeuwen doen, maar in Oosterwold met innovaties van deze tijd. Met zonnepanelen, een warmtepomp, pelletkachel, waterrecuperatie, hoogwaardige isolatie en nog veel meer.

Saamhorigheid

Op je eigen boerenerf in Oosterwold valt altijd wel iets te doen. Klusjes liggen in en om het huis altijd op de loer. Als het zonnetje een beetje door de wolken komt zit je al buiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Oosterwold een sprankelende ontmoetingsplaats van contacten met buren en omgeving is. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en probeert de Oosterwoldse uitgangspunten van zelfvoorzienend en zelfredzaamheid gestalte te geven. De saamhorigheid is groot. Juist door het buiten wonen en leven hebben bewoners meer onderling contact dan voorheen in een doorsnee woonwijk. Ze maken als snel een praatje, drinken een glaasje met elkaar en wisselen ervaringen uit. Bijna iedereen kent elkaar, ook toekomstige bewoners die nog volop in het proces van de grondverwerving zitten.

WhatsApp-groep

Naast ontmoetingsplaats is Oosterwold ook wel een beetje een broedplaats van ideeën over stadslandbouw. Er zijn mensen met heel groene vingers en mensen die ze nog moeten en willen krijgen. Kennis wordt gedeeld en producten van de eerste oogsten worden nu al geruild of verkocht. De bewoners aan de Auguste Comteweg maken sinds kort gebruik van een besloten WhatsApp-groep. Een initiatief van de twaalfjarige Olijf Witsenburg. Via de WhatsApp-groep worden overbodige spullen aan buren aangeboden, kunnen zaken met elkaar worden geregeld en gereedschappen en attributen gedeeld. De WhatsApp-groep kan eveneens voor straatbeveiliging worden ingezet. Vreemde ‘bewegingen’ en calamiteiten kunnen met één berichtje en één druk op de knop met alle buren worden gedeeld, ook midden in de nacht.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!