Word lid van de Coöperatie Stadslandbouw Oosterwold

In Oosterwold moeten we allemaal aan stadslandbouw doen. Om dit zo leuk en makkelijk mogelijk te maken, hebben een aantal enthousiaste Oosterwolders de Coöperatie Stadslandbouw Oosterwold opgericht. Wij willen de leden ondersteunen met onder andere:

  • Inkoop van zaden, plantjes en compost
  • Machines die geschikt zijn voor gebruik in onze tuinen
  • Ondersteuning bij de teelt
  • Afzet van jouw oogst

Als lid van de coöperatie bepaal je zelf waar je qua ondersteuning behoefte aan hebt. En om het makkelijk te maken hebben we een digitale moestuinplanner gebouwd waarin je aan kunt geven welke en hoeveel groente je voor de coöperatie wilt verbouwen. Daarbij kun je ook hulp vragen voor b.v. het frezen van je tuin en je kunt compost via de coöperatie bestellen.

De komende periode wordt extra spannend omdat we ons eigen Centrum voor Stadslandbouw gaan bouwen. We hebben een tweetal schitterende gebouwen kunnen redden van de Floriade en deze worden in Oosterwold weer opgebouwd. In het ene pand komt een klein distributiecentrum en in het Japan paviljoen worden workshops, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Dat moet, kortom, een echte ontmoetingsplaats voor Stadslandbouwers en Oosterwolders worden!

We vinden dat stadslandbouw de dragende factor van Oosterwold is en willen met elkaar een (h)echte gemeenschap vormen die een steentje bij kan dragen aan de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. Mocht je meer willen weten of nu al overwegen lid te worden van de coöperatie, kijk dan op www.coopoosterwold.nl of stuur dan even een mailtje naar info@coopoosterwold.nl

 

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!