Ondernemer stelt zich voor: Hanna – Praktijk Haima

  1. Wat is je onderneming?

Hoi, ik ben Hanna van Pratijk Haima.

Afgelopen Oktober heb ik mijn praktijkdeuren voor  Gestalt-Art therapie geopend. Dit is een ervaringsgerichte vorm van psychotherapie. Ik werk o.a. met creatieve expressie, lichaamswerk, opstellingen, awareness, in/met de natuur. Ik bied zowel individuele- als groepstherapie aan.

Daarnaast werk ik ook met jongeren en kinderen in en buiten het onderwijs. Vaak rondom thema’s  als creativiteit, natuurbeleving en persoonlijke ontwikkeling. Ik organiseer in Oosterwold bijvoorbeeld op dit moment meidencirkels/groepen voor meiden tussen de 10-12 jaar en creatieve middagen voor kinderen tussen 7-12 jaar.

  1. wat is er uniek aan jouw onderneming?

In mijn werk staat contact centraal. Contact betekent voor mij vanuit verbinding met mijzelf de verbinding met mijn omgeving aangaan. Ik heb gemerkt dat dit eigenlijk altijd begint bij aanwezig zijn in dit moment. Mijn ‘plan’ of programma los durven laten en vertrouwen dat wat er zich aandient op dit moment nodig is. Zo werken is spannend en experimenteel en bovenal, ontzettend vol van leven. Bovendien betekent werken vanuit wat er zich op dit moment aandient  dat ik altijd aansluit op waar een groep of cliënt zich bevindt. Hiermee krijgt de ander de ruimte om zich/haarzelf te leren kennen en zelf verantwoordelijkheid te nemen. En dit is uiteindelijk mijn verlangen in het werk dat ik doe: anderen begeleiden om meer vrijheid en verbinding te mogen ervaren met jezelf en je omgeving. om thuis te komen in jezelf en in de wereld.

  1. Hoe is het om in Oosterwold te ondernemen?

Ik ervaar Oosterwold als een hele creatieve en inspirerende woonplek. Toen ik hier voor het eerst rondliep weet ik nog hoe bevrijdend het was om door straten te lopen die nog aangelegd moesten worden en dat de huizen allemaal anders waren. Dit geeft mij zoveel energie! Die vrijheid om mij heen geeft mij de ruimte om me vanbinnen vrij te maken van oude patronen en gedachten. Daarnaast geniet ik enorm van het werken in mijn eigen praktijk in mijn pipowagen en Het Groene Huisje en ben ik dankbaar voor alle mensen die ik hier heb ontmoet waarmee ik samenwerkingen ben aangegaan en die mij inspireren en aanmoedigen.

  1. ⁠Bij welke Oosterwoldse ondernemers ben je zelf klant?

Ik doe mijn boodschappen bij bakkerij de Tureluur, de Odin en bestel mijn groente en fruit wekelijks bij de VOKO waar ik ook vrijwilligster ben. Daarnaast kom  ik bij Praktijk Stroom voor accupunctuur en vind de massages van Thai Mama massages de beste. Voor kledingreparaties ga ik naar Joie de Vi en als ik op zoek ben naar leuke kleren voor mijn zoontje of een cadeautje dan ga ik naar Winkel Het Vosje. Ik doe graag een dansje bij de ecstatic dance avonden van Live to Be en probeer zo af en toe een lesje te volgen bij het Yogacentrum Oosterwold.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!