Ondernemer stelt zich voor: Claudia Valenzuela – Vioolles Oosterwold

1. Wat is jouw onderneming?

Ik ben Claudia, ik ben violiste/musicus en viooldocent.
Mijn onderneming bestaat uit optreden met verschillende ensembles zoals Los Mezcales (Mexicaanse muziek) en strijkkwartet Pavadita (tango) en lesgeven.
Ik geef al 16 jaar met veel plezier vioolles. Mijn vioollespraktijk verwelkomt zowel kinderen als volwassenen.
Ik ben klassiek geschoold en speel graag wereldmuziek, waarbij ik intens geniet van ritmes en grooves uit Zuid-Amerika.
Naast vioolles bied ik ook kamermuzieklessen aan voor verschillende ensembles.

2. Hoe is het in Oosterwold te ondernemen?

Oosterwold voelt als een rijke en creatieve plek waar veel mensen ondernemen en hun eigen ideeën en projecten laten groeien. Het is een energieke en inspirerende omgeving om mijn onderneming te kunnen ontwikkelen. Ik merk dat er veel talent aanwezig is in Oosterwold. Dat inspireert me en ik ben dankbaar dat ik hier kan wonen en ondernemen.

3. Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn lesgeven is geïnspireerd door verschillende pedagogen en methoden. Ik meng en creëer een mix die ik bij elke leerling aanpas. Verder stimuleer ik mijn leerlingen om zelf liedjes te componeren, te improviseren, samen te spelen en te genieten van het maken van muziek.
Ik ben opgegroeid in een muzikale familie in Frankrijk. Mijn roots liggen in Zuid-Amerika (mijn moeder is Colombiaanse en mijn vader komt uit Chili). Ik ben klassiek geschoold en heb als bijvak latin muziek gestudeerd. Ik heb 25 jaar ervaring met verschillende muziekstijlen en speel samen met musici uit binnen- en buitenland. Die verscheidenheid is een rijkdom waarvan ik blijf leren en genieten.
Tijdens mijn studie heb ik les gekregen volgens de Russische school maar ook van Belgische en Japanse docenten. Die invloeden probeer ik door te geven in mijn vioollessen.
Als violiste en viooldocent vind ik dat ontspannen spelen, genieten van het maken van een volle klank en vanuit het hart spelen de kernpunten zijn om met plezier en vrijheid te kunnen musiceren.

4) Bij welke andere ondernemers in Oosterwold ben je naar tevredenheid klant?

Mijn zoon neemt pianoles bij Marian de Bruin en wij zijn daar blij mee. Een tijdje terug heb ik meegezongen bij de mantra-avonden van Linnet Van Der Wal en ik vond het een fijne ervaring. Ik heb ook bij de fotograaf Victoria Aushkanova mooie fotosessies gedaan.
Wij zijn heel blij dat de winkel Het Vosje en bakkerij De Tureluur in de buurt zijn.

 

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!