Romke Boumans – een vakkundige buur

“Vanuit Amsterdam zijn we met een omweg via Amstelveen 17 jaar geleden met ons hoveniersbedrijf aan de Prieelvogelweg in Almere beland. Onze klantenkring zit in Almere en al vanaf 1934 in de regio Amsterdam, Amstelveen en van 1999 in Almere. We zijn een familiebedrijf en doen bijvoorbeeld al het hovenierswerk voor het Conservatorium Hotel bij het Museumplein en werken voor de Hilton Hotelgroep in Amsterdam, Schiphol en Den Haag. Voor deze hotels verzorgen we al het groen buiten en binnen”. Aan het woord is Romke Boumans. Hij heeft een bouwkundige achtergrond en studeerde daarna aan het Groenhorstcollege en belandde vervolgens na een korte periode in het vastgoed zeven jaar geleden in het hoveniersbedrijf van zijn vader die vijf jaar geleden overleed. Hij nam het bedrijf over en werkt met een hecht team van acht vaste werknemers en een aantal oproepkrachten aan prachtige projecten. Een van zijn medewerkers is al dertig jaar in dienst. Best moeilijk om kwalitatief goede mensen te krijgen. Binnen de organisatie zijn de specialisaties van tuinaanleg en onderhoud gescheiden. De moeder van Romke is nog altijd betrokken bij de zaak en doet de administratie. In Almere bedient full service hoveniersbedrijf Boumans een aantal particuliere klanten en ook de Albert Heijns in Poort en Haven. Meerdere Verenigingen van Eigenaren staan op de klantenlijst.

Oosterwold en Vogelhorst

Romke: “De straat waar wij in zijn gevestigd, de Prieelvogelweg, heeft een geheel ander type bewoners dan in Oosterwold of bijvoorbeeld Vogelhorst. Hetzelfde als appels met peren, nee met druiven vergelijken. Oosterwold trekt volgens mij een geheel ander publiek aan dan mensen die in een villapark willen wonen. De aantrekkingskracht daar gaat uit van landelijk wonen en boeren. Voor mijn bedrijf best interessant maar tegelijk een beperkte doelgroep omdat de meeste Oosterwolders alles zelf zullen doen. Daarentegen blijft het hoveniersvak toch een echt vak en verwacht ik dat we zeker worden ingeschakeld voor specialistisch werk”.

Ondersteunen en helpen

Romke ziet voor zijn bedrijf Oosterwold als een nieuwe uitdaging. Hij heeft voor het Bestuurlijk Overleg Oosterwold in december 2015 een Elstar en notenboom uitgezocht en bij de eerste grondkopers geplant. “Ik ga er van uit dat mensen die zich in Oosterwold vestigen precies weten waaraan ze beginnen, zelfstandig denkende mensen die stadslandbouw omarmen. Wij kunnen indien gewenst helpen bij het uitzoeken van fruitbomen en nog meer en het planten ervan. Vooral bomen met een behoorlijke stamdikte want in de praktijk is het planten ervan minder eenvoudig dan gedacht. Toegevoegde waarde kunnen we ook leveren bij de inrichting van de stadslandbouw, maar ik ga ervan uit dat bijna iedereen zijn eigen moestuin gaat aanleggen en onderhouden omdat dit de essentie van Oosterwold is. Ook kunnen we helpen met de inrichting van het woonerf met sierteelt en het aanleggen van bestratingen en terrassen. Ik zie ook wel mogelijkheden in het onderhouden van het groen in woonparken, ik heb begrepen dat er een aantal komen”, aldus Romke Boumans, een vakkundige buur. Informatie over zijn bedrijf: www.boumanshoveniers.nl

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!