Column: Verbinding

Marjan Born woont met haar gezin in een opvallend rood huis in Oosterwold. Ze is vaak in de tuin te vinden, omdat dit de ideale plek is om bezig te zijn en te ontspannen op hetzelfde moment. Ze zit vol ideeën en wil altijd meer weten over het verbeteren van de gezondheid. Als acupuncturist en coach helpt ze je met je gezondheid te onderhouden. Voor Oosterwold.info schrijft ze over haar leven in Oosterwold.

Een column schrijven heb ik nooit eerder gedaan. Ik heb me er wel vrijwillig voor aangemeld. Omdat ik graag schrijf. Meestal zijn dat blogs op de website van mijn praktijk. Dan gaat het over je gezondheid onderhouden, pijn oplossen en ontspanning. Heel boeiend vind ik dat. Daar raak ik nooit over uitgepraat.

De vraag van Oosterwold.info is iets te schrijven over het leven in Oosterwold. Niet specifiek over ondernemers. Hmmm, denk ik dan. Schrijf ik dat ik vaak in de tuin aan het frutten ben, over mijn huisdieren, dat het huis nog steeds niet klaar is, te weinig tijd en te veel te doen? Dat zijn echte Oosterwoldse onderwerpen. Zelf lees ik graag in de Oosterwold-groepen op facebook over de bouwperikelen en ontberingen van de bouwers om mij heen. Ik herken er dingen in en herkenning verbindt. Dat is al voldoende reden om te schrijven over het leven in Oosterwold. Verbinding. Maar… Als iedereen dan uitgebouwd is. Dan hebben we het alleen nog over hondenpoep en asociaal rijgedrag. Irritatie waar een soort van teleurstelling uitgesproken wordt over dat het gedroomde paradijsje een vrij gewone wijk blijkt te zijn, waar ook andere mensen in wonen. Is dat dan verveling? Als we verbinding willen, maar we vervelen ons te pletter, omdat huis en tuin al helemaal aan kant zijn. Wat moeten we dan doen?

Hier en daar poppen wat initiatieven om te verbinden op. Bij mij in de straat is er yogales bij één van de buren in huis. Heel gezellig en ontspannend. Met een aantal collega’s uit de buurt hebben we een intervisiegroep over acupunctuur. Wat ik super vind is de reparatieclub. Helaas heb ik niks wat stuk is. Duurzaamheid is ook echt Oosterwolds. Wel jammer dat die pas aangeschafte poeptank nu al vervangen moet worden. In het kader van duurzaamheid denk ik er over om er een regenwateropvangtank van te maken. Is ook een mooi scrabble woord. Ik verveel me trouwens nooit. Een bedrijf opbouwen kost een hoop tijd en aandacht. Zoveel dat mijn tuin er onder te lijden heeft. Op dit moment staat het gras vol met paardenbloemen. Wil er nog iemand iets van paardenbloemen maken? Paardenbloemhoning, wijn, of kappertjes van de knoppen. Stuur mij een berichtje, dan mag je komen plukken.

Deel dit bericht:

Bedankt voor je inschrijving!